Kritiserade coronavaccineringen

Virus från schimpanser i Astra Zenecas coronavaccin

publicerad 5 februari 2021

Sverige har godkänt användningen av Astra Zenecas kontroversiella coronavaccin och beställt hundratusentals doser som ska injiceras i befolkningen. Vaccinet konstateras bland annat innehålla adenovirus från chimpanser och genetiskt modifierade organismer.

Den 7 februari beräknas den första leveransen av Astra Zenecas vaccin nå Sverige och det handlar initialt om 400 000 doser följt av fler leveranser under de kommande månaderna. Den som läser vaccinets innehållsförteckning kan dock få något av en chock. Bland annat innehåller vaccinet nämligen ett modifierat virus som återfinns hos chimpanser, ett så kallat adenovirus.

Utdrag ur innehållsförteckningen för vaccinet.
 

Forskare har varnat för och kritiserat denna nya typ av adenovirusbaserade vaccin, dels eftersom man menar att tillräckliga kliniska studier inte har gjorts, men också för att de långsiktiga konsekvenserna och effekterna är oklara och att man ser hälsorisker i att använda adenovirus från chimpanser i vaccin som ska injiceras på människor.

Brittiska myndigheter konstaterar också att vaccinet innehåller genmodifierade organismer och att överblivna rester av vaccinet därför måste kasseras och destrueras på ett korrekt sätt.

På bipacksedeln varnas det vidare för en mängd biverkningar av både mildare och allvarligare art.

Knölar i huden, muskelvärk, feber, huvudvärk, illamående, smärta, trötthet och influensaliknande symptom är biverkningar som många av de som tar vaccinet bör räkna med, men även yrsel, svåra magsmärtor, allvarliga inflammationer med förlorad känsel, förstorade lymfkörtlar och intensiva svettningar och kliande utslag är något som enligt bipacksedeln kan dabba de som tar vaccinet.

Astra Zenecas vaccin har också kopplats till betydligt allvarligare skadeverkningar än så, däribland förlamande ryggmärgsinflammation.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!