World Economic Forum vill blockera solen

Klimatöverdrifterna

publicerad 25 juli 2022
- av Jan Sundstedt
WEF
WEF:s Klaus Schwab tillsammans med en allierad, Nederländernas premiärminister Mark Rutte.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den ökända tankesmedjan World Economic Forum (WEF) med ultraglobalisten Klaus Schwab i spetsen föreslår att solen blockeras runt jorden med hjälp av aerosoler. Dessa ska sprutas ut i rymden för att, menar man, “bekämpa klimatförändringar”.

Nyligen publicerade den beryktade organisationen en video, där man avslöjar en plan som i korta drag handlar om att spruta ut så kallade “chemtrails” i stratosfären/rymden, för att där bilda en sorts vägg, i syfte att blockera solens inverkan på jorden.

@worldeconomicforum Could a Brazil-sized space raft help reverse global warming? Read more by tapping the link in our bio #nature #globalwarming #climatechange ♬ original sound – World Economic Forum

MIT-forskare säger att “rymdbubblor” kan hjälpa till att vända klimatförändringarna genom att reflektera solens värme bort från jorden. Forskare säger att om man skär ut bara 1,8 procent av solens strålar skulle det helt vända den globala uppvärmningen, inleder man videoklippet.

Exakt vilka forskare som säger än det ena och än det andra framgår inte utan man hänvisar till fältet “geo-engineering” som i grova drag syftar på vad man kallar för “ingenjörskonst”, i syfte att påverka vädret på jorden.

Den här typen av storskalig fysisk lösning på klimatförändringar kallas geoengineering, förklarar man vidare i videon.

I nyhetskommunikén hävdar man även att – En annan fördel med just denna solsköld är att den är reversibel, eftersom bubblorna kan tömmas och tas bort från sin position.

Rymdbubblorna skulle till exempel kunna tillverkas av ett material såsom kisel, och sedan transporteras till rymden i antingen smält form eller som grafenförstärkta jonvätskor, uttalar man vidare.

För tillfället är planen en arbetshypotes och forskare bakom den utför i dagsläget enbart experiment i labbmiljö. Med hänvisning till den mycket kontroversiella karaktären, vad gäller geoengineering, föll WEF tillbaka på deras förhållande till FN för att motivera det hela.

– Geoengineering har visat sig vara kontroversiellt, men FN: s mellanstatliga panel för klimatförändringar har sagt att det är en nödvändig plan B, om temperaturhöjningar inte kan begränsas till en hanterbar nivå.

Nya Dagbladet fortsätter bevaka händelseutvecklingen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!