World Economic Forum efterlyser radikaliserad klimatpolitik

Globalismens framfart

publicerad 19 januari 2023
- av Markus Andersson
WEF:s ordförande Klaus Schwab på årets upplaga av globalistmötet.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I samband med det pågående globalistiska toppmötet i Davos läggs stort fokus från värdorganisationen World Economic Forum på att nätverkets samlade ledare måste driva en mer radikal klimatpolitik än tidigare och driva på en ännu snabbare omställning av världens energisystem.

Klaus Schwabs kontroversiella men inflytelserika organisation hävdar att medeltemperaturen kommer att höjas med 2,5 grader innan seklets slut – och att ”de klimatkatastrofer som vi redan upplever kommer att mångdubblas”.

Om man följer organisationens uppmaning och tar till ”brådskande åtgärder” finns det fortfarande tid att ”vända trenden”, menar man.

Om ni har följt de senaste klimatrubrikerna vet ni att klimatnyheterna är tuffa. De planer vi har kommer inte att uppfylla de välbehövliga målen. Vi minskar utsläppen, men gör inte framsteg tillräckligt snabbt”, beklagar man sig.

Den globalistiska organisationen pekar vidare på att mänskligheten, sedan industrialiseringen för 230 år sedan, har släppt ut två biljoner (engelska trillion) ton koldioxid i atmosfären och att det inte längre behöver ges utrymme för att debattera huruvida detta faktiskt orsakat en påtagligt negativ påverkan på klimatet.

Vi behöver inte längre slösa tid på att debattera huruvida det pågår en kris”, fortsätter man. Lösningen är enligt WEF framförallt en teknokratisk sådan.

Det finns nu fler ingenjörer och forskare än någon gång tidigare i historien, med expertis mer utbredd över hela världen. Och med fortsatta framsteg inom AI, datorkapacitet, sensorer och andra funktioner har de kraftfulla verktyg för att utveckla ny teknik och förbättra effektiviteten i befintliga system. Dessa tekniker och chefer (specialiserade på allt från AI till satelliter) har kunskapen och motivationen att ytterligare minska utsläppen och utveckla rena energilösningar”, skriver man.

WEF efterlyser ”ett nytt tänkesätt och nya uppsättningar beteenden” och betonar att ledare ”kommer att behöva skapa nya partnerskap inom och utanför sina organisationer och skapa nya affärsmodeller som omformar hela sektorer och värdekedjor”.

Schwabs organisation slår fast att samtliga ”gröna” energilösningar kommer att kräva ”massiva förändringar” på en rad olika plan och deklarerar att den klimatpolitiska omställningen är den största utmaningen någonsin för mänskligheten.

Ledare, teknologer och beslutsfattare har vad de behöver för att röra sig smidigt och övervinna ett antal klimatutmaningar. Det är dags att vi verkligen tar oss an den största utmaning som mänskligheten någonsin har ställts inför”, deklarerar man avslutningsvis.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!