Weinstein förlikas med sina offer

publicerad 21 december 2019
- av Per Nordin

Anklagelserna mot den amerikansk-judiske filmmogulen Harvey Weinstein blev startskottet för Me too-rörelsen under hösten 2017. Nu har Weinstein nått en förlikning genom att betala ut 25 miljoner dollar till de kvinnor som anklagat honom för sexuella övergrepp.

Det är New York Times som rapporterar att man efter en lång och infekterad process nått en överenskommelse som innebär att Weinsten betalar motsvarande 237 miljoner kronor till de kvinnor som anklagat mogulen för att ha utfört övergrepp på dem.

Förlikningen innebär att Weinstein inte behöver erkänna något brott och heller inte kan dömas för något sådant i de civilrättsliga processerna mot honom. Weinstein utreds dock fortfarande för två straffrättsliga fall, och dessa påverkas inte av förlikningen, skriver Omni.


Annonser:


Sedan anklagelserna mot Weinstein blev startskottet för Me too-rörelsen har en lång rad anklagelser riktats mot kändisar och makthavare i Sverige och utomlands för övergrepp mot kvinnor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.