Utrikes

Weinstein förlikas med sina offer

Anklagelserna mot den amerikansk-judiske filmmogulen Harvey Weinstein blev startskottet för Me too-rörelsen under hösten 2017. Nu har Weinstein nått en förlikning genom att betala ut 25 miljoner dollar till de kvinnor som anklagat honom för sexuella övergrepp.

Det är New York Times som rapporterar att man efter en lång och infekterad process nått en överenskommelse som innebär att Weinsten betalar motsvarande 237 miljoner kronor till de kvinnor som anklagat mogulen för att ha utfört övergrepp på dem.
Förlikningen innebär att Weinstein inte behöver erkänna något brott och heller inte kan dömas för något sådant i de civilrättsliga processerna mot honom. Weinstein utreds dock fortfarande för två straffrättsliga fall, och dessa påverkas inte av förlikningen, skriver Omni.

Sedan anklagelserna mot Weinstein blev startskottet för Me too-rörelsen har en lång rad anklagelser riktats mot kändisar och makthavare i Sverige och utomlands för övergrepp mot kvinnor.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!