Utrikes

Vitryssland: ”Vi är redo att ingå i Ryssland”

Vitryssland uppger sig vara redo att ingå i Ryssland.

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko säger att han är redo att avskaffa den vitryska staten för att i stället ingå i grannlandet Ryssland.

Annons:

– Vi två skulle kunna gå ihop i morgon, inga problem, sade Lukasjenko i förra veckan efter att ha haft en tre dagar lång sammanstrålning med Vladimir Putin.

– Vi är redo att ena och förstärka våra ansträngningar, stater och folk så långt det går, fortsatte den vitryske presidenten vidare.

Putin å sin sida har ända sedan 2011 stött idén att Vitryssland ska ingå i moderlandet, något som de i praktiken gjorde mellan 1922-1990 under beteckningen Sovjetunionen.

Vitryssland är likt flera anda länder i Öst- och Centraleuropa ett nästan helvitt land. De är däremot, till skillnad från exempelvis Polen och Ungern, varken med i EU eller krigsorganisationen Nato.

 

Källa: The Moscow Times


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!