Visselblåsare: “FBI försöker rensa ut oliktänkande agenter”

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 20 november 2023
- av Markus Andersson
FBI-chefen ska ha bedrivit häxjakt på ideologiskt avvikande agenter.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Flera visselblåsare har framträtt inför kongressen och berättat att högt uppsatta FBI-tjänstemän aktivt riktar in sig på att kontrollera agenternas politiska åsikter, särskilt tidigare militärer.

Underlåtenhet att bära ansiktsmask, vägran att ta covidvaccin eller sympatier med den tidigare presidenten Donald Trump tillhör åsikter som kan leda till att agenter kan frysas ut och tvingas bort från sina uppdrag.

En marinsoldat och andra militära veteraner vid FBI har anklagats för illojalitet mot USA eftersom de passar in på profilen för en anhängare av den tidigare presidenten Donald Trump, enligt dokument som Washington Times tagit del av.

Enligt uppgiftslämnarna ska Jeffrey Veltri, biträdande chef för byråns säkerhetsavdelning, och Dena Perkins, biträdande sektionschef, ha sökt upp anställda som tjänstgjort i marinkåren eller andra militära grenar.

De berövade agenterna deras säkerhetsgodkännanden, vilket ledde till att de hamnade i skymundan på jobbet och tvingades sluta, enligt avslöjandena. Veltri och Perkins syfte var att förklara marinsoldaten och andra veteraner som “illojala mot Amerikas förenta stater”. Visselblåsarna i fråga klarade sig dock undan granskningen.

I dessa fall fanns ingen indikation på att någon av individerna hade någon anknytning till en främmande makt eller hade någon övertygelse mot USA”, heter det.

“Illojal mot USA”

Andra tecken på att en anställd var “högerradikal och illojal mot USA”, enligt Perkins och Veltri, var underlåtenhet att bära ansiktsmask, vägran att ta covid-19-vaccinationen och deltagande i religiösa aktiviteter.

I ett annat fall försökte Perkins återkalla säkerhetsprövningen för en byråanställd som hon visste var marinveteran – trots att man visste att anklagelserna var ogrundade. Detta hindrade inte Perkins från att beordra sina utredare att undersöka minst 10 polisavdelningar där den anställde bodde för eventuella anklagelser eller lagöverträdelser.

Under processen försökte Perkins få fram bevis så att hon kunde säga upp den anställde på grund av att han var ‘illojal mot USA’”, står det i dokumentet.

FBI förnekar allt

FBI avböjde initialt att kommentera anklagelserna, men publicerade ett uttalande där de gick till hård attack mot Washington Times för att dessa publicerat visselblåsarnas utsagor.

Det är fullständigt oansvarigt av The Washington Times, och denna reporter, att inkludera upprörande och bevisligen falska anklagelser om att FBI pekade ut tidigare militäranställda. Det är stötande att Washington Times valde att på veterandagen publicera sådana grundlösa, ogrundade påståenden och inkludera namnen på FBI-anställda, varav en är en veteran”, hävdar man bland annat.

En av de FBI-anställda som ”rensats ut” berättar att han aldrig ens träffat de chefer som tvingade bort honom från byrån och gjorde honom hemlös.

– Jag kände inte ens dessa människor, men de kom efter mig ändå eftersom det är vad tyranner gör. De ger sig på de människor som de är rädda för. De ger sig på de människor som talar sanning, berättar han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!