Utrikes

Video: Här angrips ortodoxa judar med vattenkanoner

Ultraortodoxa judar som protesterade mot militärtjänstgöringen i Israel fick en omild behandling från den israeliska ordningsmakten. Filmer från protesterna visar bland annat hur en förbipasserande kvinna blir träffad av vattenkanonen och flyger flera meter som följd.

Det var på söndagen som ett hundratal ultraortodoxa judar arrangerande en fredlig demonstration i Jerusalem mot att de tvingas genomföra militärtjänstgöring. De ultraortodoxa menar att de ska tjäna Israel genom teologiska studier av judiska skrifter istället för militärtjänstgöring.
Israelisk kravallpolis attackerade demonstranterna med så kallade “skunkkanoner” som sprutar en illaluktande vätska. På filmer kan man se hur en till synes oskyldig förbipasserande kvinna blir träffad i huvudet av vattenstrålen och flyger flera meter till följd av det.

Minst 35 demonstranter greps av ordningsmakten för bland annat störande av allmän ordning, rapporterar RT.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!