Video: Här angrips ortodoxa judar med vattenkanoner

publicerad 27 november 2017

Ultraortodoxa judar som protesterade mot militärtjänstgöringen i Israel fick en omild behandling från den israeliska ordningsmakten. Filmer från protesterna visar bland annat hur en förbipasserande kvinna blir träffad av vattenkanonen och flyger flera meter som följd.

Det var på söndagen som ett hundratal ultraortodoxa judar arrangerande en fredlig demonstration i Jerusalem mot att de tvingas genomföra militärtjänstgöring. De ultraortodoxa menar att de ska tjäna Israel genom teologiska studier av judiska skrifter istället för militärtjänstgöring.

Israelisk kravallpolis attackerade demonstranterna med så kallade ”skunkkanoner” som sprutar en illaluktande vätska. På filmer kan man se hur en till synes oskyldig förbipasserande kvinna blir träffad i huvudet av vattenstrålen och flyger flera meter till följd av det.

Minst 35 demonstranter greps av ordningsmakten för bland annat störande av allmän ordning, rapporterar RT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.