Utrikes

Vänsterextremister misshandlade asiatisk journalist

Under en vänsterextrem demonstration i Portland, USA, passade ett gäng maskerade deltagare på att misshandla den asiatiske journalisten Andy Ngo som var på plats för att rapportera från tillställningen.

Misshandeln av Ngo filmades och lades upp på nätet, och man ser tydligt hur en grupp svartklädda vänsterextremister sparkar och slår på journalisten samt kastar föremål på honom. Efteråt lade Ngo också upp en egen film där man ser honom med skador i ansiktet.
Journalisten frågar sig i videon var polisen var och varför dessa inte ingrep när han blev misshandlad. Polisen i Portland har också meddelat att vänsterextremisterna kastat milkshake-muggar med snabbtorkande cement på människor i anslutning till demonstrationen.

Andy Ngo arbetar för nättidningen Quillette som fokuserar på vetenskap, kultur, nyheter och politik och som beskrivits som en högerorienterad tidning, nära ideologiskt till libertarianismen. Han har tidigare bevakat just vänsterextremism i USA och har därefter mottagit hot från dessa där de lovat att han ska konfronteras fysiskt.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!