Vänsterextremister misshandlade asiatisk journalist

publicerad 9 juli 2019
- av Markus Andersson

Under en vänsterextrem demonstration i Portland, USA, passade ett gäng maskerade deltagare på att misshandla den asiatiske journalisten Andy Ngo som var på plats för att rapportera från tillställningen.

Misshandeln av Ngo filmades och lades upp på nätet, och man ser tydligt hur en grupp svartklädda vänsterextremister sparkar och slår på journalisten samt kastar föremål på honom. Efteråt lade Ngo också upp en egen film där man ser honom med skador i ansiktet.

Journalisten frågar sig i videon var polisen var och varför dessa inte ingrep när han blev misshandlad. Polisen i Portland har också meddelat att vänsterextremisterna kastat milkshake-muggar med snabbtorkande cement på människor i anslutning till demonstrationen.

Andy Ngo arbetar för nättidningen Quillette som fokuserar på vetenskap, kultur, nyheter och politik och som beskrivits som en högerorienterad tidning, nära ideologiskt till libertarianismen. Han har tidigare bevakat just vänsterextremism i USA och har därefter mottagit hot från dessa där de lovat att han ska konfronteras fysiskt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.