Presidentvalet i USA

Valfuskande vänsteraktivist gripen i USA – riskerar 20 års fängelse

publicerad 14 januari 2021
Raquel Rodriguez grips av polis.

Raquel Rodriguez fick betalt för att manipulera äldre amerikaner och pressa dem att rösta på det demokratiska partiets kandidater, trots att hon visste att hennes agerande var olagligt. Nu kan ett långt fängelsestraff vara att vänta.

Nya Dagbladet har tidigare uppmärksammat Project Veritas avslöjande om hur den kvinnliga vänsteraktivisten Raquel Rodriguez ägnat sig åt omfattande valfusk i Texas. Nu har kvinnan gripits misstänkt för en rad brott och om hon döms riskerar hon upp till 20 år i fängelse.

Texas delstatsjurist Ken Paxton bekräftade under onsdagen att Rodriguez gripits och att hon misstänks för bland annat valfusk, olaglig röstning och för att illegalt ska ha ”hjälpt” äldre människor med att poströsta.
– Många fortsätter att påstå att valfusk är något som inte har förekommit. Vi har dock hela tiden vetat att dessa påståenden är falska och vilseledande, och idag har vi fått ytterligare konkreta bevis för valfusk, säger Paxton.

Delstatsjuristen menar vidare att arresteringen av Rodriguez är en stor seger för valets integritet och en stark signal om att alla som försöker manipulera befolkningen i Texas och underminera valets integritet kommer att ställas inför rätta.

– Det chockerande och uppenbart illegala agerande som dokumenterats av Project Veritas visar en typ av valfusk som mitt kontor fortsätter att utreda och åtala. Jag är mycket hängiven när det kommer till att säkerställa att röstprocessen är säker och rättvis i hela delstaten, fortsätter han.

Särskilt graverande är att Rodriguez i en hemlig inspelning medgav för Project Veritas journalist att hon var mycket medveten om att hennes agerande var olagligt – men att hon ändå valde att fortsätta med valfusket.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!