Utrikes

Våg av självmordshot bland asylsökare i Finland

Då Finland inte med öppna armar släpper in alla asylsökare som kommer till gränsen försöker allt fler asylsökare hota med att ta livet av sig.

Antalet hot om att begå självmord har fördubblats bland asylsökare i Finland. Orsaken kan vara ett desperat försök att få komma in i landet då Finland har en något mer restriktivare invandringspolitik än exempelvis Sverige.
Sammanlagt rapporterade de finska flyktingmottagningarna in 300 fall av hot eller försök till självmord under det föregående året. Av de 300 fall som rapporterades var bara 35 till 40 procent av sådan art att de kan ses som “verkliga försök till att skada sig själv”, skriver Yle.

Det finska migrationsverket låter även meddela att det under det föregående året inte begåtts ett enda självmord på landets flyktingmottagningar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!