USA:s armé bygger tom stad – för att ”träna”

publicerad 17 februari 2014

I Virginia, USA har en stad, helt utan invånare, byggts upp. Planen är att armén ska använda staden som stridsträning och för att förbereda sig på framtida scenarion.

Totalt har staden kostat de amerikanska skattebetalarna närmare 100 miljoner dollar och tog två år att bygga. Projektet sattes dock igång redan för sex år sedan, rapporterar The Telegraph.

I staden har det bland annat byggts en kyrka, en moské, en hel tunnelbanestation och en fotbollsarena. Allt detta görs i för att den amerikanska armén ska vara så väl förberedda som möjligt om exempelvis undantagstillstånd skulle utlysas, eller om en utländsk nation skulle invadera USA.

– De saker som vi gör på den här anläggningen kommer att ha en direkt och bestående inverkan på hela vår armé, säger överste John P. Petkosek.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.