USA:s hälsominister avgår

publicerad 30 september 2017

Tom Price, USA:s hälsominister, avgår från sin post efter skandalen med skattefinansierade flygresor.

I veckan avslöjades det att Tom Price flugit med privatflygplan för över en miljon dollar, och notan stod skattebetalarna för. Avslöjandet väckte stor ilska hos delar av allmänheten och det gick så långt att president Donald Trump öppet kritiserade Price för sitt agerande.

Jag tycker inte om hur det ser ut. Jag är inte nöjd, sade Trump till reportrar i Washington DC under fredagen, enligt USA Today.

Under fredagen lämnade Tom Price föga förvånande Trumps kabinett genom ett brev till president Trump.

”Det har varit en ära och ett privilegium för mig att få vara hälsominister… För att du ska kunna fortsätta arbeta utan distraktioner lämnar jag officiellt in min avskedsansökan som hälsominister under fredagen”, står det bland annat brevet.

Tom Price, som tidigare var
republikansk kongressledamot från Georgia, har tidigare fått ta emot kritik för att inte kunnat hjälpt Republikanerna att få igenom en ersättare till det kritiserade sjukförsäkringsprogrammet Obamacare.

Donald Trump har utnämnt Don Wright, som varit vice hälsominister, till att ersätta Tom Price på posten som hälsominister tills vidare, skriver USA Today.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.