Utrikes

USA håller jätteövning i Europa

Lettiska och kanadensiska soldater i övningen Saber Strike 2018.

37 000 personer deltar nu i en omfattande militär övning i Europa ledd av USA. Det är den största militärövningen på 25 år som gäller förflyttning av krigsmateriel och personal från USA till Europa.

Övningen Exercise Defender Europe 20 involverar bland annat att 20 000 militärfordon och krigsmaterialenheter flyttas till Kontinentaleuropa. Andra länder som deltar är bland andra Georgien, Belgien, Finland och England.
Det övergripande målet med övningen är att visa USA:s förmåga att snabbt lyfta och förflytta en militär styrka i divisionsstorlek över långa sträckor”, säger de Nato-allierade styrkornas general Tod D. Wolters.

Fokus för den mycket offensiva militärövningen är att öva snabba förflyttningar över Atlanten och snabba utplaceringar av storskaliga styrkor från USA i Europa. Sammanlagt åtta europeiska länder kommer att involveras i övningen.

Övningen riktas i praktiken mot Ryssland, som anser att den utgör en provokation alldeles i närheten av den ryska gränsen.

 

Källa: Newsvoice

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!