Upplopp på Haiti – minst fyra döda

publicerad 30 september 2019
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Tusentals haitier har tagit till gatorna i en våldsam protest mot presidenten. Folket har plundrat butiker och en polisstation och minst fyra personer har dödats.

Platsen för upploppen är Port-au-Prince, Haitis huvudstad.

En polisstation har blivit plundrat på allt – till och med möblerna och taket. Butiker, uttagsautomater och banker har attackerats. Polisen svarade med att skjuta tårgas och riktig ammunition. Byggnader har även satts i brand. Minst fyra personer har dött i upploppen.

– Människor tar vad de kan för att göra sina hus bättre eftersom de är trötta på att bli blöta när det regnar, sa demonstranten, Steven Edgard, till nyhetsbyrån AFP.

Flammande barrikader av däck och annat skräp har uppförts.

Bränslebrist, ökande priser och anklagelser om regeringskorruption ligger bakom protesterna. Presidenten Jovenel Moïse ställde in sitt tal i FN i veckan för att vädja om lugn. Hans tal till nationen under onsdagen misslyckades med att avsluta våldet.

Haiti är i en av Amerikas fattigaste nationer.

 

Källa: BBC
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.