Uppgifter: Red Bull sparkar toppchefer för BLM-aktivism

publicerad 23 juli 2020

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Red Bull ska ha sparkat sina toppchefer i Nordamerika efter att dessa gett sitt stöd till den våldsbejakande Black Lives Matter-rörelsen. Det rapporterar Wall Street Journal.

Många internationella storföretag, däribland svenska H&M och Spotify, har i samband med de omfattande upplopp som drabbat främst USA under våren och sommaren gett sitt oreserverade stöd till den våldsbejakande svart makt-rörelsen Black Lives Matter, som även kraftigt överlappat med och understödits av vänsterextrema strömningar.

Red Bull väljer nu istället att agera mot den politiska korrektheten och markerar att det inte är acceptabelt att ge sitt stöd för extremvänsterns våldsamma agenda.

Det österrikiska företaget har nu valt att göra sig av med Stefan Kozak och Amy Taylor, chef respektive marknadschef för företagets nordamerikanska avdelning. Samtidigt avvecklas bolagets globala avdelning för ”kulturell marknadsföring”.

Företaget ger ingen officiell förklaring till beslutet, som meddelades i ett internt PM förra veckan, skriver Wall Street Journal. Bakgrunden uppges dock vara att cheferna har använt sina chefsroller för att agera aktivistiskt i Red Bulls namn för att främja så kallad “mångfald” och “antirasism”. De har också visat stöd för den våldsbejakande Black Lives Matter-rörelsen, vilket de österrikiska ägarna ska se mycket allvarligt på.

Red Bulls österrikiska grundare och vd, miljardären Dietrich Mateschitz, har tidigare uttryckt kritik mot massinvandring och politisk korrekthet.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!