Ungern planerar att sätta stopp för Soros aktiviteter

publicerad 11 januari 2017
(t.v.) Ungerns premiärminister Viktor Orbán. (t.h.) George Soros.

Den ökände multimiljardären George Soros verksamheter i Ungern har inte uppskattats av landets regering. Ett Sorosfinansierat universitet hotas nu av en ny lag.

I flera decennier har George Soros finansierat vänsterextremister med syfte att påverka ett lands politik genom så kallade NGO:s (non-governmental organizations). Mest kända av George Soros organisationer är Open Society Foundations och Open Society Initiative, vilka båda är verksamma i Ungern.

I Ungern har det konservativa regeringspartiet Fidesz, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, tröttnat på Soros samhällsstörtande verksamhet och vill införa nya regler som påverkar Central European University – det universitet i Budapest som finansierats av den ungerskfödde judiske affärsmannen, rapporterar Bloomberg.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.