Utrikes

Ungern planerar att sätta stopp för Soros aktiviteter

(t.v.) Ungerns premiärminister Viktor Orbán. (t.h.) George Soros.

Den ökände multimiljardären George Soros verksamheter i Ungern har inte uppskattats av landets regering. Ett Sorosfinansierat universitet hotas nu av en ny lag.

I flera decennier har George Soros finansierat vänsterextremister med syfte att påverka ett lands politik genom så kallade NGO:s (non-governmental organizations). Mest kända av George Soros organisationer är Open Society Foundations och Open Society Initiative, vilka båda är verksamma i Ungern.
I Ungern har det konservativa regeringspartiet Fidesz, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, tröttnat på Soros samhällsstörtande verksamhet och vill införa nya regler som påverkar Central European University – det universitet i Budapest som finansierats av den ungerskfödde judiske affärsmannen, rapporterar Bloomberg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!