Unga kvinnor: “Kanada är ett rasistiskt land”

publicerad 7 juli 2021
- av Isac Boman
BLM

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En majoritet av kanadensiska kvinnor under 35 år anser att de lever i ett mycket rasistiskt land. Detta trots att landet under de senaste decennierna haft en extremt omfattande massinvandring och där människor med utomeuropeisk bakgrund snart förväntas utgöra mer än en tredjedel av befolkningen.

Det är inte bara i Sverige som medborgarna blir matade med teorier om vita privilegier, skuld och om strukturell rasism. I en undersökning från Angus Reid-institutet svarar hela 34 procent av kanadensarna att Kanada är ett rasistiskt land.

Bland gruppen kvinnor under 35 anser numera en majoritet detta – samtidigt som endast 21 procent av männen över 55 år tycker samma sak.

RT noterar att unga kvinnor till och med i högre grad än invandrare själva tycker att Kanada är rasistiskt. Bland gruppen icke vita kanadensare svarade nämligen ”bara” 42 procent att Kanada är rasistiskt.

Bland kvinnor över 55 uppgav 30 procent att landet de bor i är rasistiskt och det märks också tydliga skillnader baserat på politisk ideologi. Endast 18 procent av Conservative Partys anhängare och 13 procent av Block Quebecois väljare anser att de bor i ett rasistiskt land.

Samtidigt anser 55 procent av nyliberala New Democrats anhängare att Kanada är ett rasistiskt land och ungefär lika många av Greens Partys väljare.

Det övergripande resultatet att över en tredjedel av de svarande ser sitt land som rasistiskt kan framstå som överraskande för en nation känd för sin vänlighet och välkomnande av invandrare”, skriver RT.

Hela 85 procent av det kanadensiska folket håller enligt studiens frågeställning i någon uträckning med Kanadas massinvandringsförespråkande premiärminister om att landet blir starkare av att medborgarna har olika etniska och rasliga bakgrunder.

Trudeau brukar häcklas på sociala medier för sitt frekventa användande av slagordet ”mångfald är vår styrka” – denna uppfattning verkar alltså i viss grad delas av en stor del av befolkningen.

De rent praktiska konsekvenserna av kanadensarnas mycket liberala syn på invandring och mångkultur har sedan 1981 blivit att andelen utomeuropéer ökat från 4,7 procent till över 25 procent av befolkningen. Redan om 15 år förväntas utomeuropéer utgöra 34,4 procent av Kanadas befolkning.

Det framgår inte av datan exakt när vita kanadensare förväntas bli en minoritet i hela landet, men i storstäderna förväntas detta ske redan inom två decennier. Ett faktum som lyfts fram som någonting positivt av kanadensiska medier och lobbyister.

I dagsläget tar Kanada dessutom emot ungefär 300 000 invandrare årligen – ungefär lika många som det bor i Malmö.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!