Utrikes

Tyskt bombplan från andra världskriget bärgat

Det tyska bombplanet Dornier Do 17 som sköts ner i den engelska kanalen under andra världskriget har nu bärgats, rapporterar brittiska medier.

Dornier Do 17 under andra världskriget.

Det är det enda kvarlevande exemplaret av flygplanstypen Dornier Do 17, även kallat Fliegender Bleistift (Flygande pennan), som finns kvar sedan kriget. Det var ett bombflygplan som användes av det tyska flygvapnet Luftwaffe.

Bärgningen skedde i Engelska kanalen utanför Kent i sydvästra England. Flygplanet försöktes att bärgas redan den 2 juni, men på grund av dåligt väder blev havet för ojämnt för att bärgningen skulle kunna slutföras.




Det brittiska flygvapnets museum kommer nu att ta hand om det tyska bombplanet. Enligt Sky News så ska ett inkallat expertteam försöka återge planets forna glans.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!




  • Ämnen:
  • Dornier