Tysk undersökning: Ökad överdödlighet med ökad vaccinering

publicerad 3 januari 2022
- av Redaktionen

En undersökning av statistik från 16 delstater i Tyskland visar att de delstater som har högst vaccinationsgrad också är de som har högst överdödlighet.

Resultaten presenterades av Dr Ute Bergner från partiet ”Fria demokrater”, tillika fysiker och ledamot av Thüringens parlament, den 17 november 2021. Undersökningen, som gjorts på uppdrag av Ute Bergner, är genomförd av två statistiker, professor Dr Rolf Steyer och Dr Gregor Kappler, och bygger på statistik från samtliga 16 tyska delstater gällande vaccinationsgrad och dödstal från vecka 36 till vecka 40 år 2021. Antal döda invånare under vecka 36-40 år 2021 jämfördes med motsvarande antal för åren 2016-2020.

Under de undersökta veckorna hade alla 16 delstater en överdödlighet år 2021 jämfört med tidigare år, och ju fler som vaccinerats i respektive delstat ju högre var överdödligheten.


Annonser:


Steyer och Kappler drar slutsatsen att det erhållna korrelationstalet mellan överdödlighet och vaccinationsgrad (+31) är förvånansvärt högt och strider tvärt mot den uttalade ambitionen att minska dödligheten med vaccinationskampanjen. Den mest sannolika orsaken till resultatet, menar man, är att vaccinerna ökar sannolikheten för död. Utredningar behöver mot den bakgrunden genomföras omgående om ytterligare åtgärder planeras för att öka vaccinationsgraden, tillägger utredarna.

 

Övriga källor: Skirsch.com, Reitschuster.deLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.