Twittermördaren döms till döden

publicerad 16 december 2020
- av Per Nordin

Den så kallade Twittermördaren som letade upp sina offer på sociala medier, styckade dem och sedan förvarade deras kroppsdelar i sin lägenhet har nu dömts till döden. Det är dock oklart när avrättningen kommer att äga rum.

Takahiro Shiraishi som mördaren egentligen heter ska ha dödat minst nio personer – åtminstone upptäckte polisen kroppsdelar från så många människor i mannens lägenhet. Han hade bland annat skurit huvudena av två av offren och förvarat dessa i en frysbox.

Att polisen kom mördaren på spåren berodde delvis på slumpen och att grannarna känt en stark och obehaglig stank från mannens lägenhet – när polisen gjorde ett tillslag hittades också kvarlevorna från hans offer.


Annonser:


Japan har allmänt mycket låg kriminalitet och de brutala morden har skakat om landet hårt, inte minst eftersom mannen använt den sociala medieplattformen Twitter för att komma i kontakt med människor som han sedan mördade.

Åtta av nio offer var kvinnor och den yngsta var bara 15 år gammal. Enligt vissa japanska källor ska mannen ha erbjudit offren hjälp med att begå självmord och med sådana löften lurat dem till sin lägenhet, skriver BBC.

Alla mord ska ha begåtts under två månaders tid under 2017, mannen har erkänt sina gärningar och berättat hur han styckar kropparna, slängt vissa delar i soporna och täckt andra kvarlevor med kattsand eller stoppat dem i kylväskor.

Twittermördarens advokater har utan framgång argumenterat för att offren var självmordsbenägna och ska ha gett sin tillåtelse att bli mördade. Något sådant ville dock rätten inte lyssna på och mannen ska istället avrättas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.