Presidentvalet 2016

Våldsamma demonstrationer mot Trump i USA

Demonstration under onsdagsnatten utanför Trump Tower i New York

Just nu pågår det våldsamma demonstrationer mot USA:s nyvalde president Donald Trump i flera amerikanska storstäder.

Demonstrationerna, som var fredliga till en början, samlade tiotusentals människor i bland annat New York, Los Angeles, Boston, Chicago, Washington DC, Pittsburgh, New Orleans, Austin och Seattle. Demonstranterna bär på plakat och skriker slagord. Amerikanska flaggor har på vissa håll satts i brand.
Ett hundratals Black Lives Matter-demonstranter har blockerat vägar i Los Angeles. Polisen är i numerärt underläge och har valt att inte stoppa vägblockeringarna förrän kravallpolisen har anlänt. Även i Oakland och Portland har demonstranter blockerat vägar utan att polisen har vågat ingripa, rapporterar KATU Portland.

I New York har polisen gripit 15 personer under onsdagens demonstrationer, där en demonstration ägde rum precis utanför Trump Tower på Manhattan.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!