Trump till journalisten: Ta av dig munskyddet

publicerad 10 september 2020
- av Isac Boman

För andra gången på ett par månader riktar Donald Trump kritik mot journalister som bär munskydd när de ska intervjua honom. Trump menar att de bär munskydden av politiskt korrekta skäl och att det inte går att höra vad reportrarna säger.

Under en presskonferens nyligen bad president Donald Trump en reporter att ta av sig sitt munskydd eftersom han hade svårt att förstå vad reportern sade under masken.

– Du får ta av den där, tack. Du kan ta av den, hur långt ifrån mig är du? Om du inte tar av den så kvävs ljudet.


Annonser:


– Jag kan prata högre, är det här bättre? frågar journalisten.

– Ja, det är bättre, suckar presidenten.

En brittisk reporter noterade presidentens tidigare kommentar och när det var hans tur att ställa frågor så valde han också att ta av sig sitt munskydd, något som Trump tycks ha uppskattat.

– Du hörs så klart och tydligt till skillnad från alla andra här, säger presidenten glatt när han ser och hör hur journalisten tagit av sig sitt munskydd.

Det är inte första gången som Donald Trump kritiserar det slentrianmässiga bärandet av munskydd. Under en presskonferens i maj bad han en annan reporter att ta av sig masken eftersom han inte kunde höra honom.

Journalisten i det fallet vägrade varpå Trump frågade honom om det var viktigt för honom att vara politiskt korrekt. Reportern ville inte svara på detta utan upprepade sig bara och sa att han ”ville fortsätta bära masken”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.