Trump öppnar för hårdare vapenlagar

publicerad 26 februari 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


USA:s president Donald Trump vill strama åt USA:s vapenlagar. Han vill bland annat förbjuda verktyg som kan göra ett halvautomatiskt vapen till ett helautomatiskt.

Efter skolskjutningen i Florida som krävde 17 människoliv har etablissemangsmedia och Demokraterna legat på för att få till hårdare vapenlagar.

President Donald Trump har efter skolskjutningen gjort flera utspel om att strama åt vapenlagarna. Bland annat ska så kallade “bump stocks” (ett verktyg som sätts fast på ett gevär och kan göra det helautomatiskt) förbjudas.

– Vi kan inte bara vidta åtgärder som får oss att känna att vi gör skillnad. Vi måste faktiskt göra skillnad, sade Trump efter skolskjutningen.

Ett annat förslag från Donald Trump är att höja åldersgränsen för att köpa vapen till 21 år, jämfört med nuvarande 18 år. Trump vill också att fler lärare ska beväpnas för att kunna skydda elever vid eventuella masskjutningar.

National Rifle Association (NRA), som är den ledande organisationen inom den amerikanska vapenlobbyn, har motsatt sig Trumps förslag. Det återstår att se om Trumps förslag kommer att finna stöd i den republikandominerade kongressen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!