Utrikes

Trump öppnar för hårdare vapenlagar

USA:s president Donald Trump vill strama åt USA:s vapenlagar. Han vill bland annat förbjuda verktyg som kan göra ett halvautomatiskt vapen till ett helautomatiskt.

Efter skolskjutningen i Florida som krävde 17 människoliv har etablissemangsmedia och Demokraterna legat på för att få till hårdare vapenlagar.
President Donald Trump har efter skolskjutningen gjort flera utspel om att strama åt vapenlagarna. Bland annat ska så kallade “bump stocks” (ett verktyg som sätts fast på ett gevär och kan göra det helautomatiskt) förbjudas.

– Vi kan inte bara vidta åtgärder som får oss att känna att vi gör skillnad. Vi måste faktiskt göra skillnad, sade Trump efter skolskjutningen.

Ett annat förslag från Donald Trump är att höja åldersgränsen för att köpa vapen till 21 år, jämfört med nuvarande 18 år. Trump vill också att fler lärare ska beväpnas för att kunna skydda elever vid eventuella masskjutningar.

National Rifle Association (NRA), som är den ledande organisationen inom den amerikanska vapenlobbyn, har motsatt sig Trumps förslag. Det återstår att se om Trumps förslag kommer att finna stöd i den republikandominerade kongressen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!