Trump: De försöker stjäla valet

publicerad 4 november 2020
- av Isac Boman
Donald Trump.

I ett inlägg på Twitter gick Donald Trump under morgonen ut och konstaterade att han leder stort men att demokraterna försöker stjäla valet. Snabbt flaggades inlägget av Twitter och Facebook för att innehålla ”vilseledande eller falsk information”.

Vi leder stort men de försöker stjäla det här valet. Röster kan inte läggas efter att vallokalerna har stängt” dundrade presidenten.

Snabbt flaggades presidentens inlägg av både Facebook och Twitter och en talesperson för det sistnämnda företaget gick ut och hävdade att man försedde Trumps inlägg med en varning eftersom ”språket var vagt och oklart vilken seger som åsyftades”.

Facebook lade till ett meddelande på presidentens inlägg där det står att rösterna fortfarande håller på att räknas och att segraren ännu inte har utsetts, skriver Reuters.

Trump är dock säker på sin seger och sade också under morgonen att ”ärligt talat så har vi vunnit” samtidigt som han hävdade att han vunnit flera nyckelstater i landet. Även videosändningen där han sade detta varningsflaggades av Facebook.

I ett annat inlägg på Twitter inatt skrev president att han snart kommer att ge ett uttalande och att han ser valet som ”en stor seger”.

För närvarande är alla röster inte färdigräknade och enligt prognoser från amerikansk etablissemangsmedia så har Joe Biden i skrivande stund 238 elektorer mot Donald Trumps 213. Det kan dock ta dagar innan valet officiellt är avgjort.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.