Utrikes

Trump: De försöker stjäla valet

Publicerad 4 november 2020

Donald Trump.

I ett inlägg på Twitter gick Donald Trump under morgonen ut och konstaterade att han leder stort men att demokraterna försöker stjäla valet. Snabbt flaggades inlägget av Twitter och Facebook för att innehålla ”vilseledande eller falsk information”.

Vi leder stort men de försöker stjäla det här valet. Röster kan inte läggas efter att vallokalerna har stängt” dundrade presidenten.

Snabbt flaggades presidentens inlägg av både Facebook och Twitter och en talesperson för det sistnämnda företaget gick ut och hävdade att man försedde Trumps inlägg med en varning eftersom ”språket var vagt och oklart vilken seger som åsyftades”.

Facebook lade till ett meddelande på presidentens inlägg där det står att rösterna fortfarande håller på att räknas och att segraren ännu inte har utsetts, skriver Reuters.

Trump är dock säker på sin seger och sade också under morgonen att ”ärligt talat så har vi vunnit” samtidigt som han hävdade att han vunnit flera nyckelstater i landet. Även videosändningen där han sade detta varningsflaggades av Facebook.

I ett annat inlägg på Twitter inatt skrev president att han snart kommer att ge ett uttalande och att han ser valet som ”en stor seger”.

För närvarande är alla röster inte färdigräknade och enligt prognoser från amerikansk etablissemangsmedia så har Joe Biden i skrivande stund 238 elektorer mot Donald Trumps 213. Det kan dock ta dagar innan valet officiellt är avgjort. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!