Trump bjuder in Duterte till Vita huset

publicerad 30 april 2017

  USA:s president Donald Trump har bjudit in sin filippinske motsvarighet Rodrigo Duterte till Vita huset. Trump och Duterte hade ett vänskapligt telefonsamtal där man bland annat diskuterade Nordkoreasituationen.

  De båda presidenterna hade en vänskapligt samtal som Trump ska ha uppskattat, enligt Vita huset. I samtalet skickade Trump en inbjudan till Duterte om att komma till Vita huset.

  Det är inte första gången som Trump bjudit in Duterte till Vita huset. Trump skickade en inbjudan redan i december förra året och verkar således vara väldigt mån om att få samtala med Duterte öga mot öga. Trump har tidigare hyllat Duterte för hans hårdföra tillvägagångssätt mot narkotikalangare.
  Utöver ett eventuellt USA-besök för Duterte diskuterade parterna situationen i Nordkorea. Sedan Trump tillträdde som president har tongångarna mellan USA och Nordkorea blivit hårdare och bara den här månaden har Nordkorea genomfört tre misslyckade uppskjutningar av ballistiska robotmissiler.

  President Trump har tidigare samtalat med Kinas president Xi Jingping om Nordkorea och säger i en intervju på söndagen att han utgår från att Kina ska pressa Nordkorea att inte avfyra några fler missiler.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!