Utrikes

Tre kyrkor utsatta för terrorattentat i Indonesien

Minst elva personer har dött och ett fyrtiotal har skadats i en rad attacker mot kyrkor i Indonesien. Attackerna skedde i Indonesiens nästa största stad Surabaya.

Under söndagsmässan blev tre olika kyrkor i Surabaya, Indonesien, utsatta för självmordsattacker. Alla attacker skedde inom loppet av 10 minuter och är troligen sammankopplade. Självmordsbombarna användes sig av bilar och motorcyklar. Ett vittne påstår att en självmordsbombare var en kvinna med två barn.




Polisen misstänker att den militanta islamistiska rörelsen Jemaah Ansharut Daulah (JAD) ligger bakom attackerna, skriver The Guardian.

Nyligen drabbades landet av ett fängelseuppror, utfört av militanta islamister, som resulterade i fem döda. Möjligen kan fängelseupproret ha triggat igång kyrkoattackerna.

Attackerna skedde precis innan starten av fastemånaden Ramadan.

Det beskrivs som den värsta terrorattacken i landet på över ett decennium.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!