Tre kyrkor utsatta för terrorattentat i Indonesien

publicerad 13 maj 2018

Minst elva personer har dött och ett fyrtiotal har skadats i en rad attacker mot kyrkor i Indonesien. Attackerna skedde i Indonesiens nästa största stad Surabaya.

Under söndagsmässan blev tre olika kyrkor i Surabaya, Indonesien, utsatta för självmordsattacker. Alla attacker skedde inom loppet av 10 minuter och är troligen sammankopplade. Självmordsbombarna användes sig av bilar och motorcyklar. Ett vittne påstår att en självmordsbombare var en kvinna med två barn.

Polisen misstänker att den militanta islamistiska rörelsen Jemaah Ansharut Daulah (JAD) ligger bakom attackerna, skriver The Guardian.


Annonser:


Nyligen drabbades landet av ett fängelseuppror, utfört av militanta islamister, som resulterade i fem döda. Möjligen kan fängelseupproret ha triggat igång kyrkoattackerna.

Attackerna skedde precis innan starten av fastemånaden Ramadan.

Det beskrivs som den värsta terrorattacken i landet på över ett decennium.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.