Berkeleys borgmästare gillar våldsvänstern på Facebook

publicerad 23 april 2017
- av Alexander Almqvist
Borgmästare Jesse Areguin anklagas för att vara en anhängare av våldsvänstern

Borgmästaren i Berkeley, Kalifornien, är medlem i en Facebookgrupp för den vänsterextrema och terroranknutna organisationen BAMN. Samma organisation som har varit delaktiga i politiskt våld mot oliktänkande i Berkeley och andra delar av landet.

Det är en Facebook-grupp för organisationen Coalition to Defend Affirmative Action, Integration & Immigrant Rights, and Fight for Equality By Any Means Necessary (BAMN) som borgmästare Jesse Arreguin är medlem i. Enligt det amerikanska justitiedepartementet har BAMN varit involverade i terroraktiviteter.

Att Berkeley-borgmästaren är medlem i en vänsterextrem grupp på Facebook har lett till stor ilska bland konservativa och nationella aktivister som nu kräver hans avgång.

När journalisten och debattören Milo Yiannopolous i vintras skulle tala vid universitetet UC Berkleley var BAMN tillsammans med amerikanska AFA (Antifa) delaktiga i att attackera privatpersoner med tillhyggen och sätta eld på soptunnor.

Utöver att borgmästare Jesse Arreguin är medlem i BAMN-gruppen är han också vän med våldsverkaren Yvette Felarca, BAMN:s inofficiella ledare, på Facebook, rapporterar Breitbart.

Nya Dagbladet har, likt flera amerikanska medier, försökt nå borgmästarens kontor för en kommentar, men utan resultat.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.