Utrikes

Berkeleys borgmästare gillar våldsvänstern på Facebook

Borgmästare Jesse Areguin anklagas för att vara en anhängare av våldsvänstern

Borgmästaren i Berkeley, Kalifornien, är medlem i en Facebookgrupp för den vänsterextrema och terroranknutna organisationen BAMN. Samma organisation som har varit delaktiga i politiskt våld mot oliktänkande i Berkeley och andra delar av landet.

Det är en Facebook-grupp för organisationen Coalition to Defend Affirmative Action, Integration & Immigrant Rights, and Fight for Equality By Any Means Necessary (BAMN) som borgmästare Jesse Arreguin är medlem i. Enligt det amerikanska justitiedepartementet har BAMN varit involverade i terroraktiviteter.
Att Berkeley-borgmästaren är medlem i en vänsterextrem grupp på Facebook har lett till stor ilska bland konservativa och nationella aktivister som nu kräver hans avgång.

När journalisten och debattören Milo Yiannopolous i vintras skulle tala vid universitetet UC Berkleley var BAMN tillsammans med amerikanska AFA (Antifa) delaktiga i att attackera privatpersoner med tillhyggen och sätta eld på soptunnor.

Utöver att borgmästare Jesse Arreguin är medlem i BAMN-gruppen är han också vän med våldsverkaren Yvette Felarca, BAMN:s inofficiella ledare, på Facebook, rapporterar Breitbart.

Nya Dagbladet har, likt flera amerikanska medier, försökt nå borgmästarens kontor för en kommentar, men utan resultat.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!