Berkeleys borgmästare gillar våldsvänstern på Facebook

publicerad 23 april 2017
- av Alexander Almqvist
Borgmästare Jesse Areguin anklagas för att vara en anhängare av våldsvänstern

Borgmästaren i Berkeley, Kalifornien, är medlem i en Facebookgrupp för den vänsterextrema och terroranknutna organisationen BAMN. Samma organisation som har varit delaktiga i politiskt våld mot oliktänkande i Berkeley och andra delar av landet.

Det är en Facebook-grupp för organisationen Coalition to Defend Affirmative Action, Integration & Immigrant Rights, and Fight for Equality By Any Means Necessary (BAMN) som borgmästare Jesse Arreguin är medlem i. Enligt det amerikanska justitiedepartementet har BAMN varit involverade i terroraktiviteter.

Att Berkeley-borgmästaren är medlem i en vänsterextrem grupp på Facebook har lett till stor ilska bland konservativa och nationella aktivister som nu kräver hans avgång.
När journalisten och debattören Milo Yiannopolous i vintras skulle tala vid universitetet UC Berkleley var BAMN tillsammans med amerikanska AFA (Antifa) delaktiga i att attackera privatpersoner med tillhyggen och sätta eld på soptunnor.

Utöver att borgmästare Jesse Arreguin är medlem i BAMN-gruppen är han också vän med våldsverkaren Yvette Felarca, BAMN:s inofficiella ledare, på Facebook, rapporterar Breitbart.

Nya Dagbladet har, likt flera amerikanska medier, försökt nå borgmästarens kontor för en kommentar, men utan resultat. 


Liknande artiklar: