Texas guvernör trotsar Biden – sätter in militär vid gränsen mot Mexiko

publicerad 9 mars 2021
- av Per Nordin
Greg Abbott.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Texas guvernör Greg Abbott trotsar Joe Bidens liberala migrationspolitik och sätter nu in militär och polis vid USA:s södra gräns för att stoppa inflödet av illegala migranter och droger till landet.

Abbott har sjösatt Operation Lone Star vars syfte är att ”bekämpa smuggling av människor och droger till Texas”. Operationen kommer att vara ett samarbete mellan Texas Department of Public Safety (DPS) och National Guard, som kommer att bevaka området kring gränsen via flyg, land och vatten, rapporterar Breitbart.

Krisen vid vår södra gräns fortsätter att eskalera på grund av Biden-administrationens politik som vägrar att säkra gränsen och inbjuder till olaglig invandring“, skriver guvernören i ett uttalande under lördagen.

Texas stöder laglig invandring men kommer inte att vara en medbrottsling till den öppna gränspolitiken som snarare än orsakar en humanitär kris i vår stat och äventyrar texanernas liv. Vi kommer att öka de resurser och den brottsbekämpande personal som behövs för att möta denna kris”, fortsätter han.

Uttalandet kommer efter en massiv ökning av illegala gränsövergångar sedan president Joe Biden tillträdde i januari.

Nyligen grep gränspatruller cirka 10 000 migranter i Rio Grande Valley-området på en veckas tid.

Vi är veckor, kanske till och med dagar, ifrån en kris vid södra gränsen. Handlingslöshet är helt enkelt inte ett alternativ”, skriver kongressledamoten Henry Cuellar i ett skriftligt uttalande. Han skrev även att USA för närvarande inte är förberett för att hantera en våg av migranter mitt i pandemin.

Den republikanske guvernören Greg Abbott har nyligen även uppmärksammats för att ha klargjort att Texas kommer att överge coronarestriktionerna och normalisera samhället fullt ut igen, något som mötts med bestörtning från Biden-regimen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!