Utrikes

Terrorattack ska ha avvärjts i Danmark – flera gripna

Den danska säkerhets- och underrättelsetjänsten PET har tillsammans med lokal polis gripit sju personer misstänkta för att ha planerat ett terrordåd.

I samarbete med Central- och Västsjällandspolisen har PET genomfört en större polisoperation på Själland den 6 till 8 februari. Sju personer har häktats misstänkta för att ha planerat en eller flera terroristattacker. De anklagas för att ha införskaffat ingredienser och komponenter för tillverkning av sprängämnen samt vapen.
Under torsdagen blev ytterligare sex personer misstänkta med kopplingar till terrorförsöket, samt ytterligare en som anhölls i Tyskland.

PET tar den här typen av ärenden på allvar. Vi anser att det finns människor som har för avsikt och kapacitet att begå terrorattacker i Danmark. Tillsammans med resten av polisen arbetar PET varje dag för att identifiera och bekämpa brott av denna allvarliga karaktär”, skriver PET på sin hemsida.

PET:s bedömning är att terrorhotet mot Danmark är allvarligt.

Man har i nuläget inte gått ut med eventuella ideologiska drivkrafter bakom terrorförsöket eller de gripnas nationaliteter.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!