Terrorattack ska ha avvärjts i Danmark – flera gripna

publicerad 12 februari 2021
- av Per Nordin

Den danska säkerhets- och underrättelsetjänsten PET har tillsammans med lokal polis gripit sju personer misstänkta för att ha planerat ett terrordåd.

I samarbete med Central- och Västsjällandspolisen har PET genomfört en större polisoperation på Själland den 6 till 8 februari. Sju personer har häktats misstänkta för att ha planerat en eller flera terroristattacker. De anklagas för att ha införskaffat ingredienser och komponenter för tillverkning av sprängämnen samt vapen.

Under torsdagen blev ytterligare sex personer misstänkta med kopplingar till terrorförsöket, samt ytterligare en som anhölls i Tyskland.


Annonser:


PET tar den här typen av ärenden på allvar. Vi anser att det finns människor som har för avsikt och kapacitet att begå terrorattacker i Danmark. Tillsammans med resten av polisen arbetar PET varje dag för att identifiera och bekämpa brott av denna allvarliga karaktär”, skriver PET på sin hemsida.

PET:s bedömning är att terrorhotet mot Danmark är allvarligt.

Man har i nuläget inte gått ut med eventuella ideologiska drivkrafter bakom terrorförsöket eller de gripnas nationaliteter.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.