”Syriska rebeller avrättade 80 civila”

Islamistiska terrorgrupper med anknytning till Fria Syriska Armén och den syriska oppositionen kan ha avrättat så många som 80 civila i en stad nordväst om Damaskus.

publicerad 16 december 2013

Det rör sig om 80 civila människor som blivit avrättade och många fler har tagits som gisslan av rebellgrupperna al-Nusra och Liwa al-Islam, enligt källor till Russia Today.

– Vissa familjer kidnappades för att användas som mänskliga sköldar där den syriska regeringsstyrkorna försöker befria civila, säger RT:s arabiska korrespondent Abutaleb Albohaya.

Antalet civila som avrättats väntas stiga efter att regeringsstyrkorna lyckats besegra rebellerna och återta staden, belägen 2 mil nordväst om huvudstaden Damaskus och med 20 000 invånare.


Annonser:


Enligt en invånare i staden begick rebellerna massakern för att de skulle kunna skylla på att det var regeringsstyrkor som gjorde det.

 

 

Läs även:
HRW: Syriska rebeller massavrättade civila
450 civila dödades av rebellvänlig terrorgrupp i Syrien
USA spär på konflikten i Syrien – tänker skicka vapen till rebellerna
Syriens armé beslagtog enorma mängder kemiska vapen från rebeller
ANALYS: Vi har inte sett det som komma skall i Syrien
FN: Rebellerna använder saringas
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.