Syrier bakom masskjutning i Colorado

publicerad 24 mars 2021
- av Per Nordin
Ahmad Al Aliwi Alissa arresteras snabbt av polis.

En 21-årig syrisk man har identifierats ligga bakom måndagens skjutning i Colorado som resulterade i tio döda, inklusive en polis.

Ahmad Al Aliwi Alissa, bosatt i Arvada, Colorado, kommer att åtalas för tio mord efter måndagseftermiddagens skjutning i en livsmedelsbutik i Boulder, rapporterar New York Post.

Enligt Alissas Facebook, som nu är raderad, föddes han i Syrien 1999 och kom till USA 2002.

Alissas identitet var känd för FBI eftersom han var kopplad till en annan person som undersökts av byrån, men vem den personen är har man inte gått ut med.

Motivet för attacken är inte klarlagt. Alissas storebror beskriver honom som mentalt störd och väldigt osocial. Han ska även ha varit mobbad i skolan.

Det finns uppgifter om att han postat inlägg om ”islamofobi” och andra inlägg om islam, såsom böner, religiösa helgdagar och citat från profeten Muhammed, samt misstankar om att han var under övervakning.

Alissa är inte dömd för några tidigare brott.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.