Utrikes

SVT: Migranterna “ser Europa som en enda stor bankomat”

Enligt SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström är de unga män som kommer till Europa från Afrika oftast inga flyktingar utan ekonomiska migranter som “ser Europa som en enda stor bankomat”.

Det var under Aktuellt som Erika Bjerström förklarade att människor från demokratier i Västafrika försöker ta sig till Europa. Enligt Bjerström är det av ekonomiska skäl som dessa människor väljer att ta sig till Europa genom främst Libyen, inte för att fly undan förtryck eller lidande.

– Det är något som är nytt för i år och det är att vi ser att de här migrantströmmarna kommer från Västafrika. De här unga männen, för det är nästan bara män, kommer från länder som Senegal, Nigeria, Elfenbenskusten, Gambia och de här länderna har en sak gemensamt och det är demokrati, de har god ekonomisk tillväxt, säger Bjerström och tillägger att EU blivit tagna på sängen av migrationsvågen och en “globalisering som går i överljudsfart”.

– Det stora problemet är att de här unga männen är felinformerade, de ser på Europa som en enda stor bankomat, de har vuxit upp med att släktingar som går och hämtar ut pengar som folk i Europa har skickat till dem i deras byar.

Enligt Erika Bjerström är cirka 90 procent av migranterna som försöker ta sig från Afrika via Medelhavet till Europa ekonomiska migranter, inte flyktingar.

Liknande artiklar

George Soros-sponsrad app ska hjälpa illegala immi... Miljardären och globalisten George Soros har finansierat framtagningen av en applikation till smarta telefoner som ska h...
Regeringen förlänger gränskontrollerna Regeringen har beslutat att den tillfälligt återinförda gränskontrollen vid inre gräns ska förlängas. Polisen kommer där...
Polisen får allt fler ärenden från Migrationsverke... Antalet ärenden från Migrationsverket till polisen om att verkställa ut- och avvisningar har ökat med 24 procent jämfört...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!