SVT-meterolog överväger att stämma Israel

publicerad 3 juni 2014

När SVT:s meteorolog Joel Mellin åkte till Israel på semester med en kamrat fick de ett bryskt bemötande. De slängdes, enligt Mellin, omotiverat in i en cell i tre dagar utan sina tillhörigheter.

När Joel Mellin och hans norske vän anlände till flygplatsen i Tel-Aviv för att träffa norrmannens syster tog det stopp. Enligt den israeliska gränspolisen hade de bland annat för lite kontanter på sig och systern skulle få vara i Israel.

– På något sätt fick de för sig att systern vistades olagligt i landet. Det gör hon inte, men de kontrollerade aldrig det, utan tog med oss bort, säger han till SVT.

Enligt Joel Mellin blev de sedan instängda i en cell i tre dygn, utan sina pass eller tillhörigheter, samt tillgång till väldigt lite mat och vatten.

Efter att SVT-meterologen lyckades få tag på sin mobil kontaktade sina föräldrar som bokade en flygbiljett. När de visade upp den släpptes de.

Nu överväger Joel Mellin att stämma staten Israel, även om det kan bli dyrt för honom om han förlorar målet, skriver SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.