Utrikes

Studenter betalas för att sprida propaganda

Universitetsstudenter från Israel kommer att få betalt av landets regering  för att sprida pro-israeliska inlägg på sociala nätverk som Twitter och Facebook, rapporterar Huffington Post.

Så många som 550 studenter väntas delta i projektet i gengäld för stipendier. Det israeliska statsrådets kansli driver projektet i samarbete med det nationella förbundet för israeliska studenter.
Studenterna kommer att få stipendier för att “engagera internationell publik på internet”, skriver Huffington Post. Huvudsyftet är att bekämpa antisemitism och upprop som uppmanar till bojkottar mot Israel.

Premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att investera upp till tre miljoner shekel (motsvarande 5,5 miljoner kronor) från den israeliska statskassan för att rekrytera och organisera verksamheten.

Som student behöver man inte heller uppge att man arbetar för den israeliska regeringen, skriver Huffington Post.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!