Studenter betalas för att sprida propaganda

publicerad 16 augusti 2013

Universitetsstudenter från Israel kommer att få betalt av landets regering  för att sprida pro-israeliska inlägg på sociala nätverk som Twitter och Facebook, rapporterar Huffington Post.

Så många som 550 studenter väntas delta i projektet i gengäld för stipendier. Det israeliska statsrådets kansli driver projektet i samarbete med det nationella förbundet för israeliska studenter.

Studenterna kommer att få stipendier för att ”engagera internationell publik på internet”, skriver Huffington Post. Huvudsyftet är att bekämpa antisemitism och upprop som uppmanar till bojkottar mot Israel.

Premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att investera upp till tre miljoner shekel (motsvarande 5,5 miljoner kronor) från den israeliska statskassan för att rekrytera och organisera verksamheten.

Som student behöver man inte heller uppge att man arbetar för den israeliska regeringen, skriver Huffington Post.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.