Storbritannien fryser RT:s bankkonton

publicerad 17 oktober 2016
Rysslands president Vladimir Putin under ett besök till RT:s huvudkontor i Moskva

Den ryska public service-kanalen RT, tidigare Russia Today, har fått sina bankkonton i Storbritannien frysta. Detta har fått Rysslands utrikesdepartement att reagera.

Det ryska utrikesdepartementet är enligt RT:s uppgifter upprörda över kanalen fått sina bankkonton frysta av NatWest Bank, som är ett dotterbolag till den statliga storbanken Royal Bank of Scotland, som till 73 procent ägs av den brittiska staten.

”Detta beslut är obegripligt och kommer utan förvarning. Det är dock inte i strid med de otaliga åtgärder som har vidtagits i Storbritannien och Europa under de senaste åren för att rent av hindra RT:s arbete”, heter det i ett uttalande från RT:s presstjänst.

Tidigare har USA:s utrikesminister John Kerry anklagat RT för att vara ett propagandaorgan åt president Vladimir Putin, särskilt kring händelser som konflikten i Ukraina.

– Den regeringsfinansierade propagandakanalen Russia Today sprider president Putins fantasier om ukrainska händelser, sade Kerry.

NatWest Bank har inte motiverat sitt beslut att frysa kontona mer än att påpeka att man gjort en översyn av ärendet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


112 890 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.