Stor vrede i Tyskland efter knivbråk med migrantkopplingar

publicerad 27 augusti 2018
Knivhuggningen inträffade i centrala Chemnitz

I den tyska staden Chemnitz råder stor vrede bland många invånare efter att en tysk person huggits ihjäl i ett bråk, i vilket flera migranter deltog. Detta har lett till invandringskritiska demonstrationer i staden.

Det var i samband med en festival i Chemnitz under natten mot söndagen som ett bråk utbröt mellan ett tiotal personer. Bråket ledde till att en 35-årig tysk person höggs ihjäl. Två andra personer vårdas på sjukhus för sina skador.

Två personer, en syrisk medborgare och en irakisk medborgare, har gripits av den tyska polisen, misstänkta för att ha huggit ihjäl 35-åringen, skriver tyska Handelsblatt.

Att två migranter misstänkts har orsakat stor ilska i Chemnitz. Under söndagen demonstrerade 800-1 000 personer på gatorna i Chemnitz för att visa sin ilska över mordet.

Deutsche Welle har rapporterat att nationalistiska fotbollshuliganer attackerat ”personer som de uppfattade som icke-tyska”. Dessa uppgifter har inte kunnat gå att verifiera.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.