Utrikes

Spelbolagen tror att Trump vinner

Unibet tror på Trump.

Det amerikanska presidentvalet är ännu långtifrån avgjort men de stora spelbolagen tror att Donald Trump kommer vinna och sitta som president en andra mandatperiod.

I svensk och amerikansk etablissemangsmedia har det dominerande narrativet varit att Joe Biden kommer att ta en komfortabel seger och bli USA:s nästa president. Under gårdagen delades också den analysen av av flera av spelbolagen som hade Joe Biden på mellan 1,4 och 1,5 gånger pengarna jämfört med Trump på omkring 2,7 gånger pengarna.
Strax innan 11 på onsdagsförmiddagen är situationen dock en annan och enligt Unibet och Betsson är det Trump som är favorit att vinna valet. Enligt Unibet är oddsen 1,65 att Donald Trump vinner och 2.20 på Joe Biden. På Betsson är det istället 1,62 mot 2,30.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand är övertygad om att Trump kommer att vinna och hänvisar just till att bettingfirmorna har svängt sina odds och att Trump nu är favorit.

En vacker dag gryr. Mental härdsmälta på SVT och TV4. Vrede hos det svenska politikerträsket. Trump går mot seger!”, skriver han på Twitter.

När en annan användare poängterar att det inte ser ljust ut enligt rösträkningen hittills så svarar han att den nuvarande ställningen är mindre intressant och att nyckelstaterna fortfarande ska räknas.

Ställningen just nu säger inte så mycket. Demokratiska Kalifornien är färdigräknat och har flest elektorer av alla. Men Trump är storfavorit att segra enligt alla bettingfirmor, eftersom han förväntas ta hem vågmästarstater som Ohio, Michigan, Pennsylvania. Där avgörs valet”, konstaterar han.

 

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!