Soros-chef sjuk i apkoppor efter Pridefestival

publicerad 3 augusti 2022
- av Isac Boman
Sebastian Köhn arbetar för George Soros Open Society Foundations.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Svenske Sebastian Köhn arbetar som högt uppsatt folkhälsoexpert på globalisten George Soros stiftelse Open Society Foundations. Trots att han var fullt medveten om den ökande smittspridningen av apkoppor bland homosexuella män valde han ändå att under en Pridefestival i New York ha sex med flera män – varpå han snart insjuknade i såväl apkoppor som gonorré.

När Pride-festligheterna i New York drog igång den 24 juni var jag medveten om att apkoppor var ett framväxande problem – särskilt för homosexuella män – men jag trodde också att antalet fall i staden var relativt få”, skriver Köhn i The Guardian och berättar att han trots virusets framfart valde att ha sex med ett flertal män under helgen.

En vecka senare började han känna av symptom som hög feber, muskelvärk, utslag, nässelfeber och svullna lymfkörtlar. Initialt trodde han att han fått covid-19 men testade negativt för detta. Till slut fick han reda på att han smittats med både apkoppor och könssjukdomen gonorré.

Trots att mellan 95 och 98 procent av de som smittats med apkoppor tillhör gruppen män som har sex med män så problematiserar inte Köhn att homosexuella samlas på Prideevent och på kort tid har sex med ett stort antal partners. Pridedeltagarnas sexuella vanor analyseras överhuvudtaget inte, istället är han mycket missnöjd med myndigheterna och med vården samt hur testningskapaciteten enligt Köhn varit undermålig.

Det hela känns som ett enormt misslyckande som inte borde ha fått ske, särskilt inte två och en halv månad efter utbrottet. Om någon som jag, som har arbetat med sexuell hälsa under lång tid, har så svårt att navigera i vården, kan jag inte föreställa mig att andra lyckas med det. Jag känner flera personer som bara sitter hemma med plågsam smärta eftersom de inte får det stöd de behöver”.

Han skriver vidare att han oroar sig över att apkoppor kommer att bli ännu en endemisk sjukdom bland homosexuella män och att han är rädd för att viruset kommer att finnas kvar hos gruppen för evigt.

Enligt sitt cv är Sebastian Köhn anställd vid globalisten och valutaspekulanten George Soros stiftelse Open Society Foundations i New York där han har en chefsposition och arbetar med stiftelsens globala program som bland annat fokuserar på massvaccinationsprogram i tredje världen. Han har också fungerat som rådgivare när det kommer till frågor om sexuell hälsa och beskrivit Soros arbete som ”filantropisk kapitalism”.

Att nästan samtliga som smittats med apkoppsviruset är homosexuella sexuellt aktiva män är ett besvärande faktum för de vänsterliberala medier som rapporterar om smittspridningen – ett flertal medier i såväl Sverige som internationellt har därför på senare tid publicerat artiklar med budskapet att det är en slump och en tillfällighet att det är just homosexuella män som blivit sjuka.

Samtliga rapporterade fall av apkoppor i Sverige har hittills drabbat personer i gruppen män som har sex med män, och internationellt har 98 procent av fallen drabbat den gruppen, enligt WHO. Men viruset tros vara lika smittsamt mellan alla människor – oavsett sexuell läggning”, skriver exempelvis svenska Aftonbladet.

I samma artiklar menar Victor Westergren vid Venhälsan i Stockholm att homosexuella män tar mycket stort ansvar för sin sexuella hälsa och testar sig ofta – och att andra grupper är betydligt mer oansvariga.

– Om apkopporna från början hade spritts bland heterosexuella så hade det eventuellt tagit längre tid att upptäcka mönster i smittoöverföring och mörkertalet hade varit större, hävdar han.

Noterbart är att även Världshälsoorganisationen (WHO) har gått ut och rekommenderat homosexuella män att minska antalet sexpartners.

– Detta är ett utbrott som kan stoppas om länder, samhällen och individer informerar sig, tar riskerna på allvar och vidtar de steg som behövs för att stoppa smittspridningen och skydda utsatta grupper. För män som har sex med män inkluderar detta för tillfället att minska antalet sexuella partners, ompröva beslutet att ha sex med nya partners och utbyta kontaktuppgifter med alla nya partners för att möjliggöra uppföljning om det behövs, säger WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!