Utrikes

Shinzo Abe har förtroende för Trump

Japans premiärminister Shinzo Abe blev under torsdagen den förste utländske ledaren att träffa USA:s nästa president, Donald Trump. Mötet ägde rum i Trump Tower i New York och den japanske premiärministern säger att han har stort förtroende för Trump.

Donald Trump har under valkampanjen anklagats av etablissemangsmedia för att ha “skrämt upp” Japan genom att säga att USA borde riva upp handelsavtal som Trans-Pacific Partnership, TPP. Men att det skulle vara förekomma någon friktion mellan Shinzo Abe och Donald Trump kunde inte synas under Abes besök i New York.
Shinzo Abe sade sig känna ett stort förtroende för Trump som amerikansk president och att han delar Trumps grundläggande syn på ett antal frågor, rapporterar NBC News.

– Utan förtroende mellan Japan och USA kommer inte alliansen att fungera i framtiden. Som ett resultat av dagens diskussion är jag övertygad om att Trump är en ledare som jag kan ha stort förtroende för, sade Shinzo Abe på en presskonferens efter mötet.

Det har sedan tidigare förts spekulationer i media om Donald Trump kommer utse sin dotter Ivanka Trump, som var med på mötet tillsammans med sin make Jared Kushner, till USA:s ambassadör i Japan.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!