Utrikes

Senaten röstade igenom Trumps skattereform

Senaten i USA har nu röstat för den skattereform som Republikanerna och president Donald Trump lagt fram. Detta innebär att miljontals amerikaner kan få se sina skatteutgifter minska.

Skattereform var en av de frågor som Donald Trump fokuserade på mest under valkampanjen ifjol. I förra månaden röstade det av Republikanerna kontrollerade representanthuset för lagförslaget Tax Cuts and Jobs Act of 2017 som ska genomföra denna reform av det amerikanska skattesystemet.
Under fredagen samlades den amerikanska senaten, där Republikanerna åtnjuter en knapp majoritet med 52 av 100 senatorer, för att rösta om skattereformen. Röstsiffrorna skrevs till 51-49. Tennessee-senatorn Bob Corker var den enda republikanen som röstade emot lagförslaget.

President Donald Trump tog som vanligt till Twitter för att basunera ut sin tillfredsställelse efter att senaten fick igenom skattereformen.

Demokraterna och vissa ur Republikanerna har varit skeptiska till hur skattereformen ser ut. Många fruktar att skattereformen kommer att höja skatterna för vissa amerikaner, även om ett större antal får sänkt skatt.

Det finns fortfarande en del hinder som skattereformen måste passera innan den kan träda i kraft, men president Donald Trump är hoppfull att han ska kunna skriva under lagen innan jul.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!