Sanna Marin tar anställning hos Tony Blair

Globalismens framfart

publicerad 11 september 2023
- av Isac Boman
Sanna Marin vill jobba med Tony Blair.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Finlands tidigare statsminister, socialdemokraten Sanna Marin, ber nu om entledigande från sin plats i riksdagen. Orsaken är att hon erbjudits jobb för den globalistiskt profilerade politikern Tony Blairs tankesmedja.

Väljarna har röstat på mig för en viss värdegrund och jag tror att jag kan tjäna de väljarna väl och kanske till och med bättre i det nya uppdraget, förklarade Marin på en presskonferens i riksdagen på torsdagen.

Rent tekniskt ligger det i riksdagens händer att avgöra huruvida Marin kan ta emot det nya jobbet.

Jag hoppas att det beviljas. Jag tror att uppdraget är värdefullt och att jag kan göra ett arbete som också gynnar Finland, tillägger Marin.

I ett pressmeddelande nämner Blair bland annat Marins fokus på klimatpolitik och hennes arbete för att göra Finland till medlem i den USA-ledda militäralliansen Nato, som det man ser som hennes hennes meriter.

Vårt uppdrag är att hjälpa politiska ledare runtom i världen att få till stånd förändring för sitt folk – och Sanna Marin vet exakt hur man gör det”, säger Tony Blair i ett pressmeddelande.

Kontroversiell politiker

Tony Blair var premiärminister för Storbritannien mellan 1997 och 2007. Han är framförallt ihågkommen för invasionen av Irak som han genomdrev tillsammans med USA. Han har liksom USA:s president George W. Bush anklagats för folkrättsbrott mot bakgrund av att krigsförklaringen bestod i att styret under Saddam Hussein var i besittning av kärnvapen, något som senare konstaterats vara påhittade uppgifter.

Han räknas allmänt till en av de mest profilerade globalistiska politikerna i världen och har sedan sitt premiärministerskap bland annat arbetat för bankjätten JP Morgan.

Fakta: Tony Blair Institute

Tony Blair Institute stipulerar sitt uppdrag som att göra länder ”öppna, inkluderande och framgångsrika”. Institutet har liksom Blair själv en hög status inom den globalistiska rörelsen och räknas bland annat som partner till World Economic Forum. Bland finansiärer återfinns bland annat USA och Bill & Melinda Gates Foundation.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!