Röntgensjukskötare dog efter coronavaccination

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 2 februari 2021
- av Isac Boman
Röntgensjuksköterskan Tim Zook avled kort efter att ha tagit vaccinet.

Den 60-årige röntgensjukskötaren Tim Zook från Santa Ana i Kalifornien var exalterad över att ta Pfizers coronavaccin och berättade om detta på sociala medier. Bara några dagar senare avled han.

Jag har aldrig varit så exalterad över att få en spruta tidigare. Jag är nu fullt vaccinerad efter att ha fått min andra dos av Pfizers vaccin”, skrev Zook på sin Facebook och laddade upp ett foto på sin arm med ett plåster på och sitt vaccinationskort.

Bara timmar senare började röntgensjukskötarens mage att göra ont och de började bli svårt för honom att andas. Zooks kollegor följde med honom till sjukmottagningen och i sms till sin fru uppmanade han henne att inte vara orolig.

Först trodde läkarna att mannen led av covid-19, men ett flertal tester genomfördes och kom tillbaka negativa. Samtidigt blev Zooks tillstånd allt värre och han blev satt i respirator ett dygn senare och överfördes till specialistvården.

Hans fru berättar för Metro att hon snart fick ett telefonsamtal om att hennes mans njurar höll på att ge upp och att han behövde sättas på dialys – annars skulle han dö. Samtidigt varnade läkarna för att han också skulle kunna dö av en hjärtattack eller stroke under dialysen eftersom hans blodtryck var så lågt. Kort därefter dog han.

Hustrun är övertygad om att det var vaccinet som ledde till makens död även om dödsorsaken officiellt listats som ”oklar” och den toxikologiska rapporten förväntas ta flera månader att genomföra.

– När någon får symptom bara två och en halv timme efter de har tagit ett vaccin så är det en reaktion, vad annars hade kunnat hända? Vi skulle verkligen vilja att allmänheten får reda på vad som hände Tim så att han inte dog i onödan, förklarar hon.

Trots sin mans dödsfall säger hon samtidigt att hon fortfarande är positivt inställd till coronavaccinet. Detta eftersom hon tror att coronaviruset är ”mycket dödligare” än de skadeverkningar som man kan få av vaccinet och hon uppmanar därför andra att fortsätta ta injektionerna – även trots att de kan vara potentiellt dödliga.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.