Roger Waters: Joe Biden är en krigsförbrytare

publicerad 10 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Joe Biden Roger Waters
Roger Waters är inget fan av USA:s sittande president.

Pink Floyds frontman Roger Waters kallar USA:s president Joe Biden för ”en krigsförbrytare” under sin pågående turné. Han upprepar anklagelserna i en nyligen publicerad intervju med den vänsterliberala tv-kanalen CNN.

Roger Waters är för närvarande ute på turné med sin senaste show ’This Is Not A Drill’. Ett segment under showen visar ett bildspel med människor som Roger Waters stämplar som krigsförbrytare och en av de som syns på de jättelika tv-skärmarna är USA:s president Joe Biden.

Det är inte första gången Waters ventilerar sin syn på Joe Biden. I april 2020 kallade Pink Floyd-legenden den dåvarande presidentkandidaten Joe Biden för en ”jävla slemboll, som är svag och inte har någon tilltalande egenskap”.


Annonser:


Det senaste utspelet mot den amerikanske presidenten kunde nyligen ses och höras i en tv-intervju med CNN-profilen Michael Smerconish. Intervjun i sig är delvis mot bakgrund av Roger Waters pågående turné ’This Is Not A Drill’. En turné som i mångt och mycket är paketerad med Waters egna politiska åsikter.

I intervjun med Smerconish får Waters bland annat frågan varför han anser Joe Biden vara en krigsförbrytare:

Till att börja med så underblåser han [Biden] kriget i Ukraina – det är ett enormt krigsbrott, svarar musikern.

Varför uppmuntrar inte USA president Zelenskyj att förhandla med Ryssland, istället för att underblåsa kriget, och därmed försöka få slut på detta fruktansvärda krig som skördat så många offer? frågar sig musikern vidare.

I intervjun med CNN visar artisten inga tecken på att vare sig pudla eller släta över sina uttalanden och åsikter. Vare sig kring Ukrainakriget i allmänhet och Joe Biden i synnerhet utan snarare tvärtom.

Han rekommenderar intervjuaren Michael Smerconish att ”läsa på” istället för att citera amerikansk propaganda

Roger Waters vill se de krigförande parterna ta sitt förnuft till fånga och sätta sig vid förhandlingsbordet i stället för att eskalera kriget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.