Rocksångaren dog efter covidvaccinet – partnern får miljonbelopp

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 1 september 2022
- av Sofie Persson
Vikki Spit tillsammans med sin nu avlidna partner Lord Zion.

Den tidigare rockartisten Lord Zion tog covidvaccin i maj förra året. Endast två veckor senare avled han av vaccinskador. Nu har hans partner Vikki Spit blivit först i Storbritannien att få ersättning via staten på grund av dödsfall som orsakats av covidvaccin.

De sa till oss att vaccinen skulle förhindra att få och att sprida viruset. Det var en lögn som kostade honom livet“, skriver hans partner.

Det brittiska rockparet som kallar sig Lord Zion och Vikki Spit skulle efter mer än 20 år tillsammans äntligen gifta sig under 2020, men blev tvungna att skjuta upp bröllopet på grund av restriktioner.

När Zion tog covidvaccinet Astra Zeneca den 5 maj 2021 hade paret planerat in det uppskjutna bröllopet till 28 oktober det året.

En vecka senare började han få huvudvärk som inte gick över och som sedan ledde till att han tappade förmågan att tala. När han senare började få anfall åkte de till sjukhuset. Där såg man att Zion fått blödningar och svullnader i hjärnan. Redan 19 maj dog Zion av komplikationer från covidvaccinet, något som även bekräftades av sjukhuspersonal.

Nu har Vikki fått ersättning av staten för förlusten av sin fästman. Hon är den första i Storbritannien som får ersättning genom den så kallade ”vaccinskadeersättningen” på grund av covidvaccinet.

Ersättning för vaccinskador finns sedan innan för andra typer av vaccinationer i Storbritannien och gäller på pappret om man fått allvarliga komplikationer av ett vaccin, men även vid dödsfall. Nyligen lade den brittiska regeringen till covidvaccin på listan. Vikki konstaterar att hon och även andra som drabbats behövt kämpa under lång tid för att få ett erkännande från staten.

Det här handlar inte om pengar eftersom ingenting kan ta tillbaka de människor vi har förlorat. Det här handlar om erkännande, säger Vikki till brittiska GB News.

Summan Vikki får är ett standardbelopp på cirka 1,2 miljoner kronor. Hon kritiserar samtidigt vaccinersättningen generellt och menar att den inte ändrats i förhållande till prisökningar.

Jag var tvungen att ta lån för att täcka kostnaderna efter att Zion dog. Beloppet är inte acceptabelt. Man har inte höjt summan på ersättningen sedan 2007, säger hon.

Zion uppges som så många ha tagit covidvaccinet inte för rädsla att själv drabbas av covid-19, utan för att sprida det till andra. Smittspridningen har dock, som otaliga kritiker påtalat, fortsatt trots vaccinationskampanjen – och även Vikki konstaterar att myndigheterna fört befolkningen bakom ljuset.

De sa till oss att vaccinen skulle stoppa människor från att få och att sprida viruset. Det var skitsnack. Det var en lögn som kostade honom livet”, skriver hon på Facebook.

Vikki menar att hon vill fortsätta kämpa för att andra ska få ett erkännande och att de som är ansvariga för Zions död ska ställas inför rätta.

Jag vet inte om man kan återhämta sig från att förlora en så nära kärlek, men jag kan fortfarande kämpa för rättvisa för honom och andra. Jag tänker inte låta detta ha hänt för ingenting”.

Fakta: Lord Zion

Han är en tidigare rocksångare från Storbritannien. Tillsammans med sin flickvän Vikki Spit hade han bandet Glam-punk-rock bandet SPiT LiKE THiS. Zion har även skrivit boken A life amid crisis om sitt liv. Tillsammans med Vikki startade han även en underhållningskanal på Youtube 2015, som nu varit inaktiv i flera år. Innan sin död i maj 2021 hade paret dock planer på att starta upp kanalen igen.

Källa: Facebook

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!