Rekordstöd för Trump

publicerad 8 februari 2020
- av Isac Boman
Donald Trump har aldrig varit lika populär som nu.

En färsk opinionsundersökning från Gallup visar att Donald Trump inte har varit så här populär sedan han svors in som president.

Fler amerikaner än någonsin anser att Trump gör ett utmärkt arbete. Hela 94 procent av alla republikaner anser nu att de har högt förtroende för Donald Trump och bland de amerikanska väljarna i stort är stödet nu uppe i 49 procent, visar mätningen. Därtill kan tilläggas att mätningen är gjord före riksrättens avslutande där den sittande presidenten fick ett fullt frikännande.

Trumps politiska motståndare har dock blivit mer negativt inställda till hans presidentskap och bland demokratiska väljare tappar han stöd från 10 till 7 procent.

Noterbart är också att en majoritet av de tillfrågade inte ville att Trump skulle ha avsatts av en riksrätt utan att han borde fortsätta åtminstone ämbetsperioden ut. Även här är det förhållandevis jämna siffror med 52 procent som var för ett frikännande och 46 procent för en dom och avsättning.

Även vad gäller ekonomin får Trump stöd av en majoritet. Hela 63 procent av amerikanerna tycker att Trump har hanterat ekonomin på ett bra sätt, vilket är det högsta stödet för någon president sedan George W Bush.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.