Utrikes

Rekordstöd för Trump

Donald Trump har aldrig varit lika populär som nu.

En färsk opinionsundersökning från Gallup visar att Donald Trump inte har varit så här populär sedan han svors in som president.

Fler amerikaner än någonsin anser att Trump gör ett utmärkt arbete. Hela 94 procent av alla republikaner anser nu att de har högt förtroende för Donald Trump och bland de amerikanska väljarna i stort är stödet nu uppe i 49 procent, visar mätningen. Därtill kan tilläggas att mätningen är gjord före riksrättens avslutande där den sittande presidenten fick ett fullt frikännande.
Trumps politiska motståndare har dock blivit mer negativt inställda till hans presidentskap och bland demokratiska väljare tappar han stöd från 10 till 7 procent.

Noterbart är också att en majoritet av de tillfrågade inte ville att Trump skulle ha avsatts av en riksrätt utan att han borde fortsätta åtminstone ämbetsperioden ut. Även här är det förhållandevis jämna siffror med 52 procent som var för ett frikännande och 46 procent för en dom och avsättning.

Även vad gäller ekonomin får Trump stöd av en majoritet. Hela 63 procent av amerikanerna tycker att Trump har hanterat ekonomin på ett bra sätt, vilket är det högsta stödet för någon president sedan George W Bush.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!