Putin: Vi kommer till himlen som martyrer efter ett kärnvapenkrig

publicerad 20 oktober 2018

Rysslands president Vladimir Putin talade ärligt om risken för ett kärnvapenkrig i världen. Skulle ett sådant bryta ut säger Putin att ryssarna kommer till himlen som martyrer och ”fienderna dö som hundar”.

I torsdags gästade den ryske presidenten de årliga Valdai Discussion Club i Sotji. Putin svarade på frågor från media och experter i över två timmar.

Putin talade bland annat om kärnvapen och vad som skulle hända i fall ett kärnvapenkrig bryter ut. Enligt Putin är det uteslutet att Ryssland skulle använda sig av kärnvapen i förebyggande syfte och att användat av kärnvapen därmed skulle leda till en ”katastrof”.

– När någon har avfyrat kärnvapen mot oss kan det vara för sent. En potentiell aggressor borde veta att det kommer bli vedergällning. Vi kommer att komma till himlen som martyrer och våra fiender kommer att dö som hundar, sade Putin.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.