Utrikes

Putin tackar Trump för terrorbekämpande samarbete

Donald Trump och Vladimir Putin skakar hand med varandra under APEC-mötet i Vietnam i november

I ett uttalande tackar Rysslands president Vladimir Putin sin amerikanske motsvarighet Donald Trump för uppgifterna som gjorde att ett terrordåd kunde förhindras.

Vladimir Putin ringde Donald Trump under söndagen för att uttrycka sin tacksamhet över att amerikanska CIA tipsat ryska underrättelsetjänster om ett planerat terrordåd i Sankt Petersburg. Enligt Kreml hade terroristerna planerat att spränga Kazankatedralen och andra välbesökta platser i Sankt Petersburg.
Tack vare tipset från CIA kunde terrordådet förhindras och personerna som planerade att utföra det gripas.

Vladimir Putin försäkrade Donald Trump om att i fall de ryska underrättelsetjänsterna får information som rör terrorhot mot USA och dess medborgare kommer de omedelbart att vidarebefordra den informationen till sina amerikanska kollegor”, heter det i ett uttalande från Kreml.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!