Påve Franciskus rådgivare misstänks för pedofili

publicerad 30 juni 2017
George Pell, Australiens mest inflytelserike kardinal.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kardinal George Pell, den tredje mäktigaste mannen inom den katolska kyrkan, ska ställas in för rätta för påstådda sexuella övergrepp på minderåriga.

Det är polisen i Victoria, Australien, som meddelar att George Pell ska infinna sig i rätten den 18 juli. Anklagelserna som riktas mot George Pell, som beskrivs som den mäktigaste personen inom den katolska kyrkan i Australien, gäller sexuella övergrepp på minderåriga, som George Pell påstås ha gjort sig skyldig till på 1970-talet, rapporterar ABC News.

George Pell har bestämt förnekat anklagelserna, men säger i ett uttalande att han välkomnar rättegången så att han kan få upprättelse.

George Pell är kardinal och den tredje mäktigaste personen inom den katolska kyrkan. Han ansvarar även för Vatikanens finanser och är en av påve Franciskus närmaste män. Om George Pell bedöms som skyldig kommer han med största sannolikhet att få avtjäna sitt straff i hemlandet Australien, även om Vatikanstaten tidigare vägrat utlämna personer inom den katolska kyrkan på grund av deras diplomatiska immunitet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!