Utrikes

Påve Franciskus: Ifrågasätter du klimatförändringarna är du “dum”

Påve Franciskus går nu till attack mot människor som ifrågasätter klimatförändringar. Enligt påven kan man klassa dessa människor som “dumma och envisa”.

Påve Franciskus har gjort sig känd för sina politiska korrekta utspel. Bland annat kräver han att Europa och USA ska öppna sina gränser för migranter från andra världsdelar.
Nu ger sig påven in i klimatdebatten. Efter att Nord- och Centralamerika nyligen drabbats av flera orkaner menar vissa forskare att dessa orkaner orsakas av klimatförändringarna. I samband med ett statsbesök i Colombia talade påven inför ett pressuppbåd ombord sitt plan om klimatförändringarna och orkanerna.

Påve Franciskus sade bland annat att människor som ifrågasätter forskarna är “dumma och envisa”, enligt Al Jazeera.

– De som förnekar klimatförändringarna borde vända sig till forskarna och fråga dem, sade påven och tillade:

– Jag tänker på en fras från gamla testamentet som lyder: Människan är dum, han är envis och han ser inte.

Under de senaste veckorna har flera orkaner slagit till i Nord- och Centralamerika. Bland annat orkanen Harvey som översvämmade stora delar av Houston i Texas och orkanen Irma som orsakade förödelse i Karibien och Florida.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!