Över 50 barn dödade i Gaza senaste veckan

Publicerad 17 maj 2021
  barn dödade
  Protest mot Israels våld mot Gaza i London.
  190 personer uppges ha dödats i Gaza av israeliska attacker den senaste veckan. Minst 58 av dem är barn. Sedan förra veckan när konflikterna blossade upp mellan Gaza och Israel har över 190 personer mist livet, skriver AFP,varav 58 är barn. Över 1200 personer har också blivit skadade. Hälsomyndigheter i Gaza berättar även att ungefär 40 000 varit tvungna att lämna sina hem sedan i måndags. Lamia al-Koulak, 43, som förlorat syskon och syskonbarn i bombningen, berättar att de låg och sov när bombningarna började. – Barnen skrek. Under en halvtimme var vi bombade utan någon förvarning. När vi kom ut var byggnaden bredvid helt utjämnad med marken. Bara under söndagen dödades 42 palestinier av attacker från Israel. FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har bett om ett omedelbart stopp för våldet och uppmanade alla parter att tillåta att medlingsförsök intensifieras. Hittills har dock inga medlingsförsök varit framgångsrika. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att man kommer fortsätta sin ”kamp mot terrororganisationen fortsätter med full styrka”. – Vi agerar nu så länge som det behövs för att återställa lugnet för er, israeliska medborgare. Det kommer att ta tid, sade han i ett tal. Hamas har även avfyrat raket mot Israel och enligt myndigheter har tio israeler mist livet som en följd. De nuvarande attackerna är de mest intensiva på flera år. Man jämför med exempelvis Gazakriget 2014 som varade i 51 dagar och då användes inte ens hälften av den raketmängd som bedömts ha avlossats som under de senaste sju dagarna.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd! • Ämnen:
 • Gaza
 • Israel